Landhuys Noorderhaecks

Landhuys Noorderhaecks ligt in het prachtige zuiden van Texel op 250 meter van het Nationaal Park Duinen van Texel. Direct achter de Prins Hendrik waddendijk en met de veerboot op loopafstand is deze locatie een verrassende vakantieplek.

Waar de Waddenzee overgaat in de Noordzee, verscholen achter groen, biedt het Landhuis de rust en ruimte van Texel gecombineerd met een goede bereikbaarheid van de populaire dorpen, busdienst, het Nationaal Park Duinen van Texel, natuurgebieden de Mokbaai en de Hors en het strand. Een ideaal startpunt voor activiteiten in bos, duin, strand en zee.

Rond 1961 als boerderij gebouwd

Landhuys Noorderhaecks bestaat uit een woonhuis, een 4-persoonsrecreatieappartement, twee luxe 2-persoons suites en een monumentale schapenboet uit ca. 1890. De totale oppervlakte van het landhuis en omliggende erf bestrijkt bijna 8.000m². Oorspronkelijk is het rond 1961 als boerderij gebouwd.

In 2018 is het gemoderniseerd en als landhuis heringedeeld. In 2019 is de voormalige stal verbouwd tot recreatiewoning en landhuissuites op zowel de begane grond als op de eerste verdieping. Het landhuis heeft een privé toegangsweg naar een ruime binnenplaats.

Geniet van vergezichten

Texel staat voor weidsheid, wolkenluchten, vrijheid, onmetelijke vergezichten, buiten zijn, wandelen over het strand, in de duinen en de bossen, fietsen, rust maar vooral niets meer moeten. 

Landhuys Noorderhaecks ligt tussen de typische Texelse velden. De tuin van het landhuis is een favoriete plaats voor vlinders en een grote diversiteit aan vogels. Naast mussen, koolmeesjes, merels en zanglijsters zijn o.a. ook de witte kwikstaart, gele kwikstaart, koperwiek, tapuit en de ijsvogel vaste gast in onze tuin. 

de Razende Bol

Landhuys Noorderhaecks leent haar naam aan de zandbank ten zuidwesten van Texel; ‘de Noorderhaecken’. Tegenwoordig noemt men deze zandplaat (eiland) de Razende Bol. Deze hoge zandplaat is al meer dan honderd jaar oud en heeft bij hoogwater een grootte van 700 hectare.

Het eiland is ontstaan door twee stromingen; de stroom uit de Noordzee en de stroom uit het Marsdiep. De samenkomst van deze stromingen zorgde ervoor dat zand naar de bodem zonk. Als er genoeg zand bezinkt komt het zand uiteindelijk boven het water uit. De Razende Bol behoort tot het UNESCO Werelderfgoed maar is grotendeels vrij toegankelijk voor publiek.